Pas på din bil

En bil er en stor omkostning og et vigtigt dagligt hjælpemiddel. Derfor er det super vigtigt at man passer på den, så man sikrer at den holder længere og så der ikke opstår uforudsete problemer og udgifter. Der kan let opstå skader når man er ude blandt andre trafikanter og personer i trafikken. Derfor er det vigtigt at man overholder de sikkerhedsregler der er i forbindelse med syn, og at man har de rette forsikringer hvis nu uheldet er ude.

 

De hyppigste bilskader

Der er en række forskellige bilskader der oftest bliver anmeldt. Den man ser flest af, er glasskader i større eller mindre grad hvor et stenslag eller andet har ødelagt en rude. Det kan fx være stenslag, revner eller andre skader på din bagrude, siderude eller forude der gør, at den skal skiftes. Det er dog let at få en rude skiftet, da mange værksteder kan komme ud til dig hvor det passer dig bedst, og de kan skifte din rude relativt hurtigt. En anden hyppig skade er påkørsler af enten andre biler, ting eller i værste fald personer.

 

Overhold synsreglerne

Det er super vigtigt at man som bilejer sørger for at overholde de synsaftaler man har på bilen. Det er lovpligtigt at bilen bliver godkendt til syn. Når en bil har gennemgået et syn, kan den blive godkendt, delvist godkendt eller ikke godkendt. I 2018 kom der nye synsregler for alle biler i EU, og på den måde sikrer man at alle biler går ind under de samme regler i hele EU.

 

Besøg et værksted

Er det noget i vejen med din bil, er der noget der ikke virker eller er der en forkert lampe der lyser i instrumentbrættet? Så er det tid til en tur på værksted. Det er altid godt at tage sin bil til et værksted der har forstand på mærket. Så har du en brugt Seat så tag den til et Seat værksted og har du en brugt Nissan så tag til et Nissan værksted. Ofte kan du få din bil igennem relativt hurtigt alt efter hvor stor en fejl/skade bilen har. Når du så modtager regningen, så skal du være opmærksom på, at den stemmer overens med det der er blevet lavet og det i aftalte på forhånd. Dette er dog en god regel for alt hvad man får lavet – Tjek regningen igennem inden du betaler.

 

Husk forsikringerne

Forsikringer er med til at hjælpe dig hvis der sker skader på din bil. Den lovpligtige forsikring som alle skal have på deres bil, er en ansvarsforsikring. Udover det kan man vælge om man vil have bilen kaskoforsikret. Yderligere er der også mange andre former for forsikringer som man vil kunne tegne, alt efter hvilken bil- og hvilke behov man har.