Et besøg hos mekanikeren

Et besøg hos mekanikeren behøver ikke at være en besværlig beslutning for dig. Det kan let være et hurtigt besøg, og ofte kan du få stillet en lånebil til rådighed. Og kommer det til enkelte ting som udskiftning af forrude i forbindelse med reparation af stenslag, så kan du få det lavet lige der hvor det passer dig – hurtigt og let. Så hvis du skal have skiftet forruden imens du er på arbejde, så kan du få mekanikeren ud på din arbejdsplads og rette fejlen. Andre ting er mere krævende og her er det nødvendigt at du tager på værksted med bilen. Lige meget hvad du skal have lavet, så skal du være lige opmærksom på regningen efterfølgende. Læs de mest gængse fælder nedenfor.

 

Pas på disse fælder

Lige meget hvilken branche man befinder sig i, så er der tips og tricks til at få lidt flere penge fra kunderne.

 

Afgifter

Når din bil har været på værksted, så får du tilsendt en regning. Når du læser regningen igennem, kan der være afgifter som hedder ”returafgift” eller ”miljøafgift”, og ser du disse skal du lige undre dig lidt. Det kan være afgifter der er ”opfundet” af værkstedet.

 

Påfyldning af væsker

Hvis værkstedet selv fylder diverse væsker på din bil imens den er på værksted, så kommer du også til at betale for dette, og det er helt sikkert til overpriser. Det er derfor en god idé at fylde væsker på inden du tager på værksted, så du er sikker på, at der er fyldt op.

 

Udskiftninger der ikke er nødvendige

Når bilen er på værksted for at få skiftet en reservedel, så kan du opleve at der bliver udskiftet flere dele.

 

Reservedele til overpriser

Det er meget normalt at værksteder sætter priser på reservedele højere end normalt. Du bør være opmærksom på, at priserne kan være dobbelt så høje som normalpriserne.

 

Luftfilter der udskiftes uden grund

Et luftfilter bør skiftes når det er fyldt med skidt eller hvis det står i serviceskemaet til bilen. Det er en meget let ting for mekanikeren at skifte med grunden, at det er fyldt med skidt. Derfor bør du som ejer af bilen også bede om at se det gamle filter efterfølgende.

 

Hurtig ud fredag eftermiddag

Fredag eftermiddag er aldrig et godt tidspunkt at sende bilen på værksted, men man skal altid gøre det så man ved at mekanikeren har god tid. Det er meget normalt at mekanikere, og så mange andre, skynder sig at blive færdige fredag eftermiddag for at komme hjem på weekend.