De mest hyppige skader

Noget af det der kan skabe mest bekymring for bilejere er, hvis der kommer skader på bilen, og det er både skader som man selv laver eller skader der skyldes andre. Uanset hvornår en skade kommer, så er det næsten altid ubelejligt, og ofte en irriterende uforudset udgift. Der laves mange skader på biler i Danmark i løbet af et år, og nedenfor ses en liste over dem der sker oftest og det er derfor dem du skal være mest opmærksom på.

 

Glasskade

Den skade der oftest kommer på danske biler er glasskader i form af stenslag eller andet der kan ramme ruden. Hele 28% af alle de skader der bliver anmeldt, er glasskader og det er langt flere end anden pladsen som har 18% af anmeldelserne.

 

Påkørsler

Påkørsler er de skader der er op til 18% af de skadesanmeldelser vi har i Danmark om året.

 

Skader på parkerede biler

Holder man parkeret på en parkeringsplads enten ved et supermarked, ved en vej eller noget helt andet, så kan der let komme skader på bilen i større eller mindre grad. 14% af de skader der bliver anmeldt, omhandler skader på parkerede biler. Det man ser oftest, er buler i biler hvor modparten ikke har lagt et telefonnummer i ruden. Det kan enten være store buler eller mindre såkaldte Bilka buler.

 

Skader der ikke anmeldes

10% af de skader der laves, er skader der ikke bliver anmeldt. Det er altid en rigtig god idé at anmelde en skade man har fået på bilen, fordi forsikringsselskaberne altid er bedre til at vurdere, om der er en modpart der skal dække udgifterne.

 

Skader ved bakning

Der er målt at ca. 9% af skaderne er sket, når nogen bakker med bilen, og dette er skader der let kan undgås. Det er skader der ofte kommer når man har holdt parkeret og bakker ud. Mange mener derfor at det er bedst at bakke bilen ind på parkeringspladserne for at undgå skaderne når man skal køre igen.

 

Andre skader der let opstår

Der er selvfølgelig også mange andre skader der let kan opstå når man køre i bilen. Både skader man ikke selv er ansvarlig for, og skader man selv kommer til at lave på bilen. De andre skader man kan løbe ind i, er ødelagte sidespejle der kan ske når en anden bil kommer for tæt på. Det kan også være nedslidte dæk som opstår hvis man ikke holder øje med dækkenes tilstand løbende og til sidst kan det også være ødelagte lygter enten foran på bilen eller bagpå.