Vigtige forsikringer til din bil

Køretøjer på de offentlige veje, kan være farlige og når man kommer kørende, kan man ved uheld komme til at lave skade på sig selv og på andre. Disse skader er ikke altid noget man selv kan være herre over, og derfor skal man også have en forsikring der dækker de skader der ville kunne opstå. Dette gælder både skader på ens egen bil, skader på andre biler, personskader eller andre skader der kan blive pådraget på bilen eller af bilen.

Når man har en bil, eller et andet køretøj der køre på de offentlige veje, så skal man have forsikringer der dækker hvis der sker uheld. Nogle af disse forsikringer er lovpligtige og andre er frivillige. Nedenfor ses et udpluk af de vigtigste forsikringer du skal tænke over når du har en bil.

En ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring er noget man skal have hvis man har en bil, knallert eller en motorcykel. Det er en forsikring der går ind og dækker hvis du, eller en anden der bruger din bil, laver nogen form for skade på andre. Ansvarsforsikringen går også ind og dækker en erstatning hvis der sker noget med passagererne i bilen. Har du et anhængertræk, som man dansker har på bilen, så skal din ansvarsforsikring udvides så forsikringen også dækker de skader som anhængertrækket kan lave.

En kaskoforsikring

Kaskoforsikringen er valgfri. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du har lånt penge til at købe bilen, så kan det være et krav fra forsikringen om, at der skal tegnes en kaskoforsikring. Det er en forsikring der dækker skader og muligt tyveri. Det som en kaskoforsikring ikke dækker, er mekaniske skader eller skader der skyldes at bilen ikke har haft god nok vedligeholdelse, herunder rustskader mm.

En glasskadeforsikring

Hvis man har en kaskoforsikring, så har man ofte også en glasskadeforsikring med i denne. Det er forskelligt hvordan forsikringerne dækker skaderne, nogle dækker dele af udgiften og andre dækker hele udgiften. Uanset hvor man er forsikret, så kan man til enhver tid få rettet op på en skade i ruden, om enten det er et stenslag eller hvis ruden har en revne.

Hvad sker der hvis du ikke har en forsikring?

Hvis du ikke betaler dine forsikringer, specielt ansvarsforsikringen som lovpligtig, så kan politiet inddrage dine nummerplader. Og helt logisk så må man ikke køre i sin bil, når den ikke har nummerplader på.